Ennen Iso-Britannia oli imperialistinen suurvalta ja jalkapallon kuningasmaa. Nyt kapitalismi toimii valtioiden rajat ylittävänä verkostona, ja brittijalkapallo on syvässä kriisissä. Pian maailman rikkaimpien maiden johtajat saapuvat Lontooseen. Kaduilla tulee olemaan tuhansia mielenosoittajia – ja paljon vihaisia jalkapallofaneja.
”Lontoon poliisi varautuu valtaisiin G20-mellakoihin”, Helsingin Sanomat uutisoi. Englannissa oikeistolehdet kuten the Times ja the Sun kirjoittelevat samantyylisiä pelottelujuttuja ja jopa vilauttelevat terrorismi-korttia, jotta mahdollinen poliisiväkivalta saadaan oikeutettua. Vasemmistolehdet kuten the Independent ja the Guardian ovat hehkuttaneet sitä, että erilaisia aatesuuntauksia edustavat mielenosoittajat ovat pitkästä aikaa onnistuneet koordinoimaan jotain yhdessä.
Mielenosoittajien moninaisuus näkyy lauantaina 28. maaliskuuta pidettävässä suurmielenosoituksessa. Radikaalien aktivistiryhmien lisäksi ainakin ammattiyhdistysliikkeet, kristityt ja muslimit ovat luvanneet tuoda joukkonsa paikalle. Suurmielenosoituskonseptin perinteitä noudattaen teemat ovat yleispäteviä hyvistelyjuttuja: ”kunnon töitä ja hyvät julkiset palvelut kaikille”, ”loppu globaalille epätasa-arvoisuudelle” ja ”vihreä talous”. Muutama kivi saattaa lentää, mutta suurempia konflikteja tuskin tullaan näkemään.
Meno muuttuu mielenkiintoisemmaksi keskiviikkona 1. huhtikuuta, jolloin kolme verkostoa osoittaa mieltä keskustassa. Trotskilaiset järjestävät sodan vastaisen mielenosoituksen. Joku voi kysyä, mitä sotaa tässä vastustetaan, mutta kysymys ei ole relevantti. Trotskilaiset järjestävät tällaisia mielenosoituksia aina kun voivat. Trotskilainen ei rakasta mitään niin paljon kuin sitä, että hän saa marssia muiden trotskilaisten joukossa, heiluttaa punalippua ja huutaa
1970-luvun kuluneita iskulauseita.
Toinen verkosto vastustaa fossiilisia polttoaineita. Ohjelma on tyypillistä hippeilyä: telttaillaan puistossa ja roudataan sulava jäävuori kokouspaikan lähistölle. Illalla melutaan ja taiteillaan British Museumin edustalla, koska BP pitää siellä satavuotisbileitään. Luultavasti hipeille vittuillaakseen BP, yksi maailman suurimmista öljyntuottajista, päätti juhlia nimenomaan 1. huhtikuuta, koska hipit pitävät aina tällöin Fossil Fools Day -bileitään.
Kolmannen mielenosoituksen, Financial Fools Dayn, kontrollointi tuottaa poliisille eniten päänvaivaa. Järjestäjät ovat melko samanlaisia kommunisteja kuin me Megafonissa, minkä vuoksi taktikointi on toista luokkaa kuin trotskilaisten ja hippien mielenilmauksissa. Mielenosoittajat kokoontuvat neljällä metroasemalla, joista marssitaan kohti Bank of Englandin edessä pidettäviä street partyja. Järjestäjät ovat levittäneet taktiikoistaan väärää tietoa, mikä on vaikeuttanut poliisin valmistautumista konfliktiin. Lisäksi mielenosoittajia pyydetään ottamaan mukaan kannettava radio ja kartta, mikä viittaa siihen, että viime hetken mobilisointia on odotettavissa. Financial Fools Day julistaa seuraavasti:
”The G20 consists of 20 world ’leaders’. They fly in to the capital on April 1st hoping to pull off the biggest April fools hoax in history: they want us to believe that capitalism is working!”
Megafonin taktiikka on seuraava. Financial Fools Daystä suuntaamme Wembley-stadionille katsomaan, kun Englanti kohtaa Ukrainan jalkapallon MM-karsinnoissa. Täältä ohjaamme humalaiset jalkapallofanit kohti keskustaa. Teemme näin siksi, koska kapitalistit ovat lopulta vastuussa brittijalkapallon alamäestä. Brittiseurat ovat isoja pörssiyhtiöitä, jotka ostavat pelaajia sieltä, mistä halvimmalla saavat. Tämän vuoksi englantilaiset pelaajat eivät saa pelikokemusta huippuseuroissa. Jos trotskilaisten ja hippien mielenosoitukset kykenevät sitomaan tarpeeksi poliiseja, lopullinen ratkaisu on lähellä. Jalkapalloproletariaatin ja urbaanin prekariaatin liitto tulee tuhoamaan kapitalismin!
www.putpeoplefirst.org.uk
www.fossilfoolsdayofaction.org
www.g-20meltdown.org
www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lontoon+poliisi+varautuu+valtaisiin+G20-mellakoihin/1135244481600
1 comment
Kick things off by filling out the form below.
Leave a Comment